U slavljeničkoj godini Kraš potvrđuje lidersku poziciju i nastavlja rasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju d.d. koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja Kraša seže u 1911. godinu, a najdugovječnija hrvatska tvornica slatkiša proizvela je brendove koji su generacijama omiljeni proizvodi među hrvatskim, ali i inozemnim potrošačima. Danas je Kraš grupa regionalni lider u konditorskoj industriji koji izvozi u više od 40 zemalja svijeta i zapošljava preko 2.300 ljudi. Posljednji objavljeni poslovni rezultati za prva tri kvartala 2021. godine pokazali su nastavak rasta prodajnih prihoda i dobiti kompanije te rast prodaje u svim segmentima kojoj je povećan i ukupni volumen.

Nakon obilaska proizvodnog pogona tvornice predsjednik Milanović rekao je kako tvrtki Kraš želi da ima promet dvije milijarde kuna, a ne milijardu. „To je ambicija koja se meni čini visokom, ali realnom. Tvrtka je imala vrlo jaku tržišnu poziciju i drži je. Međutim, treba ići naprijed“, izjavio je Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

„Ponosni smo što je i nakon impresivnih 110 godina kontinuiranog rada Kraš i dalje tvrtka koja zauzima važno mjesto u gospodarstvu Hrvatske. Poslovanje koje se ogleda u stabilnim financijskim rezultatima, prepoznatljivim i kvalitetnim proizvodima i jasnom vizijom o budućnosti tvrtke, jamči daljnji razvoj i rast svih segmenata proizvodnje i plasmana. Strategija je to koja će omogućiti osnaživanje položaja na domaćem, ali i stranim tržištima. Formula nastavka uspješnog poslovanja jest kontinuirano ulaganje, praćenje novih trendova u industriji, briga o zadovoljstvu potrošača, ali i svih naših zaposlenika koji su najvažnija karika u našem lancu izvrsnosti“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

Početak nove godine u Krašu je obilježilo pripajanje osječke tvornice keksa i vafla Karolina d.o.o. matičnoj kompaniji s ciljem povećanja optimizacije poslovanja. U ovoj godini Kraš nastavlja sa započetim procesom ulaganja u proizvodnju na svim trima proizvodnim lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, a radi se o najvećem investicijskom ciklusu u proteklih 10 godina. U okviru tog ciklusa već su provedena značajna ulaganja u proizvodnu opremu kao što je nova linija za proizvodnju i pakiranje Životinjskog carstva, nova linija za proizvodnju i pakiranje čajnih i punjenih čajnih peciva u Miri Prijedor, a usprkos pandemiji investirano je i u proizvodnu liniju keksa Moto u osječkoj tvornici. Za ovu godinu planira se i oko 10 milijuna eura investicija u automatizaciju i poboljšanje tehnološkog procesa koje će rezultirati još kvalitetnijim i konkurentnijim Kraševim proizvodima.