U drugom ovogodišnjem darivanju krvi u Krašu prikupljeno 47 doza

Kraševci su još jednom pokazali veliko srce

 Zagreb, 11. studenog 2020. godine – U poslovnoj zgradi na Ravnicama Kraš je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem organizirao tradicionalno prikupljanje krvi za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Iako je zbog epidemiološke situacije i smjenskog načina rada smanjen broj zaposlenika koji trenutno rade na lokaciji, darivanju se odazvalo gotovo 70 zaposlenika Kraša i Državnog hidrometeorološkog zavoda, a nakon rutinskog preventivnog liječničkog pregleda darivanju je pristupilo 66 osoba. Sljedeća je ovakva akcija planirana za ožujak 2021. godine.

Darivanje

„Svjesni trenutne epidemiološke situacije koja otežava organiziranje darivanja krvi, kao i povećane potrebe za njom, zbilja nam je drago što smo kao kompanija dali svoj mali doprinos te pomogli onima kojima će to biti potrebno. Zahvaljujem svim volonterima Gradskog  društva Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu što dolaskom u Kraševe prostore već godinama onima koji to žele olakšavaju darivanje krvi, a posebno zahvaljujem i našim zaposlenicima koji se redovito odazivaju ovakvim plemenitim akcijama te sustavno pokazuju kako Kraševci imaju veliko srce“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

Darivanje

Prije darivanja krvi medicinsko je osoblje prijavljenim kolegama obavilo preventivni liječnički pregled koji je važan kako bi dobrovoljac mogao darivati krv bez opasnosti za svoje zdravlje i zdravlje primatelja krvi, a tijekom cjelokupnog postupka poštivale su se sve epidemiološke mjere. Dobrovoljnim je darivateljima kao i volonterima i djelatnicima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu te Gradskog društva Crvenog križa Kraš osigurao obrok u svojim restoranima u poslovnoj zgradi te u tvornici bombona.

 S obzirom na to da jedna doza krvi može spasiti do tri ljudska života, a da se ona može dobiti samo putem darivanja, iznimno je važno da postoje oni koji se uključuju u ovakve akcije. Sve ostale pozivamo da se u drugoj prilici odazovu apelima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu te Gradskog društva Crvenog križa.