Kraš Splitu – Dioklecijanova palača, ekskluzivan čokoladni suvenir

U suradnji s TZ grada Splita i Muzejom grada Splita u srijedu, u Gotičkoj dvorani Papalićeve 1, predstavili smo svoj novi proizvod – suvenir -Dioklecijanovu palaču od bijele čokolade.

Projektom Dioklecijanove palače od čokolade Kraš je vrhunsko umijeće svojih majstora pretočio u proizvod, koji će na najljepši način sudjelovati u stvaranju uspomena na jedan od najstarijih i najljepših spomenika kulture u Hrvatskoj.


Foto: Joško Šupić; izvor: Dalmatinski portal


Foto: Joško Šupić; izvor: Dalmatinski portal

Dioklecijanova palača od čokolade, kao unikatni suvenir, mali ali lijepi i slatki doprinos bogatoj hrvatskoj, a samim tim i europskoj baštini.

Čokoladna Palača napravljena je prema izvornom obliku palače iz 305. godine. Rekonstrukcija modela temelji se na šezdesetgodišnjem znanstveno – istraživačkom radu arhitekta Jerka Marasovića (1923. – 2009.). Njegova kći, arhitektica Katja Marasović izradila je izvedbeni projekt na osnovu kojega je kipar Frane Šitum izradio maketu.

Model Dioklecijanove palače izliven je u bijeloj čokoladi mase 330 grama. U bombonijeri je priložena dvojezična knjižica na hrvatskom i engleskom jeziku, koja, uz fotografije i tlocrt, daje detaljne podatke o povijesti i obliku Palače.

Ovaj jedinstveni suvenir od fine bijele čokolada pruža užitak za sva osjetila. Nakon „šetnje“ čokoladnom Dioklecijanovom palačom, slijedi najslađi dio – uživanje u okusu vrhunske čokolade. Dioklecijanova palača iz Kraša pravi je užitak za careve.