Kraš ponosni sponzor trećeg Festivala svjetla Zagreb

Od 20. do 24. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po treći put održati Festival svjetla Zagreb.

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, u povijesnoj jezgri ujedinit će se najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija.

Foto - D.Miloslavić

U ukupno pet dana festivala posjetitelji će moći pogledati čak 23 instalacije na 20 lokacija. Kao i prijašnjih godina, lokacije festivala smjestile su se neposredno podno i uzduž Gornjeg grada, koji svojim šarmom stvara idealno okruženje za ovakvo događanje. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.

Foto - D.Miloslavić

Foto - M.Mihaljević

Povodom obilježavanja 2019. godine kao godine kulture i turizma Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, na Festival su stigle tri živopisne instalacije iz Kine. Posebnost Festivala svjetla Zagreb 2019. je i suradnja s Ministarstvom kulture RH kroz predstavljanje projekta „Oblak Pergola / Matematiziran Oblak“, kustoske koncepcije g. Brune Juričića, i dizajn autora Alise Andrasek i Brune Juričića,  koji se prvi puta može vidjeti u Hrvatskoj nakon 16. Venecijanskog bijenala, međunarodne izložbe arhitekture. 

Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija dostupno je na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Foto - D.Miloslavić