Josip Šiljeg novi je direktor Kraš Trgovine

Šiljeg

Josip Šiljeg, dosadašnji direktor Žitnjaka d.d., pridružio se Kraš Grupi na poziciji direktora Kraš-Trgovine d.o.o. 

Šiljeg je menadžer s dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, a u Kraš Trgovinu dolazi najavljujući širenje mreže Kraševih Bombonniera na regionalnom i domaćem tržištu.

"Kraš  će širiti svoju maloprodajnu mrežu i na domaćem i na regionalnom tržištu. Pred nama je izazov optimizacije i standardizacije mreže te iskorištavanja punog potencijala ovog segmenta poslovanja Kraš Grupe." - poruka je Josipa Šiljega koji je poziciju preuzeo početkom ožujka.

Šiljeg je većinu karijere proveo u maloprodaji  u sustavima Konzum i  Mercator, tržišnim liderima Hrvatske i Slovenije.  Na poziciji direktora maloprodaje i investicija u Mercatoru Crna Gora uspješno je  završio najveći projekt te kompanije rebrendiranje branda Roda u novi brand na tržištu Idea.

Nakon tog projekta vratio se u Konzum na poziciju zamjenika Izvršnog direktora maloprodaje i investicija, dok u rujnu 2017. dolazi na mjesto direktora Žitnjak d.d., uspješno završava proces restrukturiranja kompanije, koja unatoč postupku izvanredne uprave, zadržava dioničarsku strukturu, ostaje prisutna na tržištu kapitala te postiže pozitivne poslovne rezultate. 

Šiljeg je diplomirao  na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a usavršavao se kroz stručne edukacijske programe.