Čokoladne delicije Orlando i Ruby zvijezde su novouređene trgovine Kraš Bonbonnière smještene u samom srcu Dubrovnika

Na novoj adresi trgovina Kraš Bonbonnière privlači Dubrovčane i brojne turiste u svoj čudesni čokoladni svijet novim originalnim iznenađenjima

U bajkovitoj gradskoj jezgri Dubrovnika, na adresi Luža 1, otvorena je novouređena trgovina Kraš Bonbonnière koja će u svom modernom, elegantnom i profinjenom ruhu s potpisom našeg poznatog arhitekta Ante Vrbana postati nezaobilazno mjesto za sve Dubrovčane te posebna atrakcija za brojne turiste. Na ekskluzivnoj svečanosti održanoj u obližnjoj jedinstvenoj palači Sponza, predstavljene su čokolada i pralina Ruby te Orlandov stup od bijele čokolade.

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

U ovim slatkim novitetima, uživali su mnogi VIP uzvanici poput: gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, predsjednika Uprave Kraša Damira Bulića, predstavnika turističke zajednice, Dubrovačkih ljetnih igara, Zračne luke Dubrovnik i mnogi drugi.

Mato Franković i Marica Vidaković

Uprava Kraša - Dinko Klepo, Damir Bučić i Alen Varenina

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, Kristijana Kelava, Jelka Tepšić,  Sanja Putica, Nikolina Poznika i Ante Vrban

Direktor Sektora marketing i prodaja, Mario Muller, dr.sc. Marija Carić, predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić

Nevena Pivac, Thomas Kuenzli, Tomislav Bujanović i Alois Lechner

Posebno iznenađenje za sve posjetitelje bila je 3D animacija čokolade Ruby, neposredno pored ulaska u Lužu gdje je smještena novootvorena Kraš Bonbonnièra.

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Priča o Ruby priča je o najvećem otkriću u svijetu čokolade u zadnjih 80 godina jer je nakon tamne, mliječne i bijele čokolade stvorena potpuno nova vrsta, prirodno ružičaste boje i istančanog okusa. Za razliku od svih do sada poznatih čokolada, Ruby osvaja profinjenim okusom koji nije ni gorkast ni izrazito sladak, već ima posebnu osvježavajuću voćno-mliječnu notu. Čokolade i praline Ruby oduševile su sve okupljene jer samo posebno odabrana zrna kakaovca, obrađena posebno razvijenim postupkom prerade mogu postati Ruby. Kraš je među prvim proizvođačima u svijetu koji se upustio u Ruby avanturu nastavljajući tako tradiciju stoljetnog iskustva i vrhunskog umijeća u proizvodnji čokoladnih slastica.

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Grad Dubrovnik kao biser hrvatske i svjetske baštine Kraševa je stalna inspiracija za kreiranje posebnih slatkih suvenira. Jubilarna obljetnica 600 godina postojanja Orlandovog stupa, koji i danas ponosno stoji u srcu Dubrovnika kao vječni simbol slobode i neovisnosti, inspirirala je kreaciju jedinstvenog slatkog suvenira, Orlandovog stupa od bijele čokolade. Ovaj luksuzan suvenir izrađen je ručno, a u elegantnom pakiranju nalazi se legenda o Orlandu na hrvatskom i engleskom jeziku, ispisana kao povelja na smotuljku papira.

„Čokolada i kakaovac još su u 17. stoljeću postali sastavni dio kulture življenja u Dubrovniku. Rijetko se koji drugi europski narod može pohvaliti stihovima u čast čokolade u tom vremenu, a mi imamo pjesmu Ignjata Đurđevića u čast postanku čokolade, sjedinjenja kakaova praha, vanilije i šećera u hranu bogova, kojom je podigao pisani spomen o uraslosti kulture konzumiranja čokolade u hrvatskim krajevima. Orlandova 600. godišnjica prigodan je trenutak da se prisjetimo tog, uz Sv. Vlaha, najznamenitijeg simbola Dubrovnika i njegove samostalnosti te svojevrsnog pokazatelja civilizacijskih i kulturnih dosega onodobne dubrovačke države. Kraš i njegova Orlandova čokoladna figura ujedinili su dubrovačku tradiciju, i kulturnu i književnu, u prepoznatljiv proizvod hrvatske kanditorske industrije“, izjavio je dr. sc. Vinicije B. Lupis, dubrovački znanstvenik i književnik.

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Kraš Bonbonnière u dubrovačkoj Luži postat će slatko srce Dubrovnika, ugodan kutak gdje će rado svraćati i lokalno stanovništvo i turisti iz svih dijelova svijeta. Kraš i Dubrovnik svoju povezanost okrunit će prostorom koji predstavlja nastavak uzajamnog poštovanja i inspiracije ovih dvaju svjetskih brendova, koje je okrunjeno i Kraševim pokroviteljstvom Dubrovačkih ljetnih igara već petu godinu zaredom.

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku

Otvorenje Kraš Bonbonniere u Dubrovniku