Životinjsko carstvo Milksy

Životinjsko carstvo Milksy čokoladice novost su iz Kraševe tvornice čokolade. Ono što ove male slastice čini posebnima je njihovo kremasto punjenje obogaćeno vitaminima.
Vitamini su neophodni za pravilan rast, razvoj i zdravlje djece. Oni reguliraju rast kostiju, jačaju mišiće, brinu se za oralno zdravlje, omogućuju pravilan razvoj mozga i čuvaju vid. Upravo zbog toga Životinjsko carstvo Milksy čokoladice idealna su i funkcionalna slastica koja dolazi u tri neodoljiva okusa: mlijeko, keks i Kraš Express, te imaju svega 20 g što ih čini praktičnom poslasticom nakon ručka ili užine. 

ŽC Milksy

Milksy čokoladice posebno suobogaćene vitaminom D. Ovaj vitamin posebno je neophodan za normalan rad dječjeg organizma. Možemo ga dobiti hranom ili izlaganjem sunčevim zrakama. Upravo zbog toga često ga nazivaju i 'sunčevim vitaminom' - on se pod utjecajem sunca stvara u našoj koži. Mnogo je važnih funkcija u organizmu kojima je on potreban, a neke od njih mogle bi vas iznenaditi. Ovaj superjunački vitamin prvenstveno je zadužen za bolju apsorpciju kalcija što omogućuje rast i obnovu kostiju, omogućuje i razvoj mišića, pospješuje oralno zdravlje i čini zube snažnima te poboljšava raspoloženje. Sve ono što je malima potrebno kako bi narasli veliki i jaki. Ipak, ono što će vas možda i najviše iznenaditi je činjenica da vitamin D osnažuje i imunološki sustav te na taj način pomaže u borbi protiv loših bakterija i virusa, pa čak i ovog najnovijeg.

Osim vitamina D, Milksy keks i Kraš Exspress čokoladice obogaćene su i vitaminom B. On čuva naš vid i oči koje često previše naprežemo pred ekranima i za knjigom. Osim toga pospješuje energiju, jača mišiće, omogućuje zdravu probavu i apetit, te jača naše nokte i kosu. Neophodan je, također, za rast stanica i crvenih krvnih zrnaca.       

ŽC Milksy           

Tu su još i vitamini C i E, jednako potrebni djeci u razvoju. Vitamin C je nužan za pravilan razvoj i rast djece. Vitamin C doprinosi zdravlju zuba i kostiju što je posebno važno kod djece u razvoju. Ipak, najvažnija odlika ovog vitamina je jačanje imunološkog sustava. Djeca u razvoju ne mogu proizvoditi vitamin C u svom tijelu pa je upravo zbog toga neophodno osigurati ga kroz hranu. Najčešće je to voće i povrće, ali i pokoja Milksy čokoladica neće biti na odmet. Vitamin E, također, igra važnu ulogu u razvoju i rastu djece. Ovaj vitamin, baš kao i vitamin D spada u skupinu vitamina topivih u mastima pa ga zbog toga treba uzimati s masnijom hranom. On je i snažan antioksidans koji štiti stanice u razvoju od oštećenja. Vitamin E štiti i kožu, posebno od opasnih ultraljubičastih zraka te jača naš imunološki sustav.

 Milksy čokoladice nisu samo obogaćene vitaminima, one su i nevjerojatno ukusne, a šarenim pakiranjima s omiljenim junacima Životinjskog carstva najmanji će teško odoljeti.

ŽC Milksy

Vezani članci: