Torta od palačinki i hrskavih Napolitanki

osobe
4 - 5
vrijeme pripreme
45 MIN
zahtjevnost
Jednostavno

Pripremila: Tamara Seljan

Moram priznati da Kraš Napolitanke često koristim u desertima, odnosno u kremama za torte. To je jedan od onih klasičnih slatkiša koji su dobri sami za sebe, uz šalicu kave, a jednako uspješno funkcioniraju u kolačima. 

Neki dan smo se zaželjeli palačinki pa sam ja svoje Napolitankice iskoristila za nadjev, u želji da malo odmaknem od klasike (pekmeza). Na kraju palačinke nisam rolala, već složila u torticu. Možete ih upotrijebiti na ovaj način, ili klasično nadjenuti palačinke.

Torta od palačinki i hrskavih Napolitanki

Sastojci:

Smjesa za palačinke:

  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne vode
  • prstohvat soli
  • 250 g glatkog pšeničnog brašna
  • korica ½ limuna

Nadjev:

Preljev:

Upute:

Smjesu za palačinke pripremite koji sat ranije, bolja je kad odstoji. Izmiksajte jaja, mlijeko, vodu i sol. na kraju umiksajte brašno i limunovu koricu. Smjesa mora biti glatka i bez grudica.

Za nadjev, otopite čokoladu i dodajte joj Napolitanke koje ste samljeli u multipraktiku.

Torta od palačinki i hrskavih Napolitanki

Palačinke pecite kratko s obje strane na vrućoj tavi s vrlo malo suncokretovog ulja.

Na pladanj za posluživanje stavite prvu palačinku, premažite nadjevom, poklopite drugom palačinkom i redajte dok ne potrošite materijal. Zadnju palačinku prelijte čokoladom koju ste otopili na pari i dodali joj žlicu ulja te dodatno posipajte razmrvljenim Napolitankama. Dobar tek! 

Torta od palačinki i hrskavih Napolitanki

Sve Tamarine objave

Vezani članci: