Torta od krem palačinki s čokoladom

osobe
4
vrijeme pripreme
30 min
zahtjevnost
Jednostavan

Pripremila: Tamara Ivančić

Ništa nije tako svestrano i jednostavne pripreme kao što su to svima drage palačinke. Tanke, debele, slane, slatke, punjene, panirane... A od sada palačinke dolaze i u obliku torte. Tanki listići mekanog tijesta spojeni finom čokoladom u prahu skupa čine ukusnu i jednostavnu tortu.

Torta od palačinki

Sastojci:

  •  8 dkg maslaca
  • 5 dkg šećera + vanilija bourbon šećer
  • 5 jaja
  • 5 dkg brašna
  • 3 dcl mlijeka
  • Žlica ruma
  • Korica jedne BIO naranče
  • Čokolada u prahu Kraš
  • Maslac za tavu

Upute:

Omekšali maslac pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom.

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

Od bjelanjaka uz dodatak prstohvata soli umutite čvrsti snijeg.

Torta od palačinki

Žumanjke dodati u smjesu maslaca i šećera, naizmjence dodajte mlijeko i brašno.

U smjesu dodajte žlicu ruma i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Dobro zagrijati tavu, premazati maslacem i uliti smjesu za jednu deblju palačinku.

Ove palačinke peku se samo s jedne strane, kad se zazlati na rubovima prebacite ju na pladanj, gornju nepečenu stranu obilno pospite čokoladom u prahu. Svaku sljedeću slažite nepečenom stanom prema gore. Nastavite peći palačinke dok ne potrošite smjesu a između svake pospite obilan sloj čokolade u prahu.

Zadnju palačinku stavite nepečenom stanom prema dolje. Pospite čokoladom u prahu i držite na toplom, po želji možete prije posluživanja zagrijati u pećnici.

Torta od palačinki

Sve Tamarine objave

Vezani članci: