Pain au chocolat s Dorinom Mousse

osobe
4 - 5
vrijeme pripreme
3H
zahtjevnost
Srednje zahtjevno

Pripremila: Tamara Ivančić

Nema toga što me ujutro razbudi kao miris svježe pečenog peciva. Omiljeni su mi francuski kroasani. Ovaj recept donosi vam prava francuska peciva u pojednostavljenom obliku.

Mirisni, mekani,lisnati doručak punjen finom Dorina Choco Mousse čokoladom uz koji bi se rado budili svako jutro.

Pain au chocolat

Sastojci:

Upute:

Maslac narezati na manje komade i smrznuti. Jaje razmutiti u mlijeku. U posudu od kuhinjskog robota stavite sve suhe sastojke i kratko pulsirajte.

Sada dodajte smrznute kockice maslaca i sve pulsirajte dok se maslac ne pretvori u sitne mrvice. Ručno umiješajte mlijeko s jajem pa tijesto omotajte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak. Najbolje bi bilo preko noći, ali dovoljno je i nekoliko sati. Dorinu razrežite na prutiće.

Tijesto na pobrašnjenoj površini razvaljajte i izrežite na trake, mjeru odredite po širini prutića Dorine. Prutić omotajte tijestom dva puta i premažite jajem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 20 minuta pazeći da ne potamne.

Pain au chocolat

Sve Tamarine objave

Vezani članci: