Nougat kuglice s hrskavim Napolitankama

osobe
8 - 10
vrijeme pripreme
30MIN
zahtjevnost
Jednostavno

Pripremila: Andrea Cukrov

Ako ste ljubitelj lješnjaka i njegove pune arome onda je ovo recept za vas. Ove kuglice jednostavne su za izradu, ne zahtijevaju nikakve nedostupne i skupe sastojke i za njih vam neće trebati čak ni pećnica. Upravo zato se možete odmah baciti na pripremu, što čekate. 

Nougat kuglice s hrskavim Napolitankama

Sastojci:

Za glazuru:

Upute:

Čokoladu nasjeckate i stavite u zdjelu. Dodajte i žličicu maslaca.  Vrhnje zagrijte do točke vrenja pa njime prelijte čokoladu i maslac. Ostavite tako desetak minuta kako bi se čokolada otopila, a zatim dobro promiješajte da dobijete glatku čokoladnu kremu. Kremu ohladite na sobnu temperaturu.

Napolitanke sameljite, a lješnjake nasjeckajte na sitne komadiće. Dodajte Napolitanke i lješnjake čokoladnoj kremi te sve ostavite još kratko u hladnjaku.

Kad je smjesa dovoljno hladna da možete rukovati njome bacite se na izradu kuglica. Žličicom grabite hrpice smjese, u svaku utisnite po jedan cijeli lješnjak te među dlanovima formirajte kuglicu. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.
Kuglice dobro ohladite prije glaziranja.

Pripremite glazuru: 
Nad parom otopite 200 g Dorina čokolade za kuhanje. Ohlađene kuglice umačite u čokoladu tako da svaku potpuno obložite čokoladom.  Odložite ih na papiru za pečenje ili rešetki te potpuno ohladite. Poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Nougat kuglice s hrskavim Napolitankama

Sve Andreine objave

Vezani članci: