Najslađa božićna predstava u gradu - Kraševa slatka bajka

Pripremila: Andrea Cukrov

Prosinac je zbilja čaroban mjesec i teško je ostati imun na sav njegov šušur i veselje. Bez obzira na sve ono što bi mogli prigovoriti modernom načinu obilježavanja blagdana, biram prigrliti ono lijepo što nam oni donose. Radujem se blagdanima u krugu obitelji, zahvalna sam na svemu dobrom što je godina za nama donijela i veselim se novim uspomenama. To je prosinac za mene – obitelj, uspomene i zahvalnost.

Upravo tome želim naučiti i svoju malenu zvjerku te joj pokazati kako su lijepa iskustva i uspomene važnije od svih plastičnih igračaka. Bit će i njih ove godine pod borom, naravno, ali biti će i novih iskustava i uspomena. Baš zato u dvanaestom mjesecu stalno nekamo lutamo i uživamo u predstavama, klizanju, fritulama i kobasicama.

U Krašu dobro znaju kako se stvaraju uspomene i upravo zbog toga svakog prosinca otvaraju svoja vrata za posjetitelje. Svake godine u ovo vrijeme tvornica Kraš pretvara se u bajkovito, svjetlucavo mjesto. Cijela zgrada osvjetljena je lampicama, a hodnici postaju kulisa za pravu božićnu bajku. Već dvanaestu godinu za redom Kraš organizira i svoju Slatku bajku – glazbenu predstavu za djecu i sve one koji se tako osjećaju.

12. Kraševa slatka bajka

Osim predstave tu su još mnoge aktivnosti za djecu i roditelje koji imaju priliku prošetati njihovom zgradom i na trenutak biti dio te bajkovite priče. Cijeli Kraš je uređen u blagdanskom duhu, tu su kućice od medenjaka i slatkiša, drvca su ukrašena čokoladicama, a hodnicima šetaju Kraševe maskote koje dijele Ki-Ki bombone i mini Dorine. Osim toga svi mali posjetitelji Kraša na poklon dobiju i Životinjsko carstvo čokoladicu sa svojim imenom.

12. Kraševa slatka bajka

Moja zvjerka i njena najbolja prijateljica bile su izvan sebe od sreće u ovom čokoladnom carstvu, a personalizirane čokoladice su ipak bile najveći hit.

12. Kraševa slatka bajka

Ako mene pitate malo toga može biti čarobno kao iskustvo blagdana u tvornici čokolade – pravo je to ispunjenje dječjeg sna. Ove se godine Kraš pobrinuo da se moja dječja maštarija ostvari, a uz to sam priuštila i svojoj malenoj jedno, nadam se, nezaboravno iskustvo.

No ipak, u Kraš smo došle na predstavu i cure su jedva dočekale njen početak.  Predstavu je i ove godine režirao Krešimir Dolenčić, a glavne uloge igraju: Giuliano, Ivan Dečak i Luka Bulić.

12. Kraševa slatka bajka

12. Kraševa slatka bajka

Predstava je vesela glazbena priča o djevojci koja ne želi slaviti Božić. Kako to obično biva stvari se putem poprilično zakompliciraju pa na scenu stupaju čarobno božićno drvce, nevidljivi darovi i jedan robot. Nakon puno plesa i pjesme sve se dobro završilo. No, ipak vam neću otkrivati sve detalje predstave već vam predlažem da i sami odete do Ravnica, posjetite Kraš i uživate u ovom dječjem mjuziklu.

12. Kraševa slatka bajka

Moja curka i njena prijateljica bile su oduševljene predstavom, ispratile su glumce plesom i pljeskom, a kući smo se vraćale prepune dojmova. Zaključile smo da ćemo i sljedeće godine ići na Kraševu bajku, ali ovaj put ćemo povesti i tatu.

Vezani članci: