Čokoladni tart bez pečenja

osobe
8-10
vrijeme pripreme
30 MIN
zahtjevnost
Jednostavno

Pripremila: Andrea Cukrov

Ovaj tart bi mogli nazvati i kolačem za krizne situacije. Naime za njega vam neće trebati nikakvi posebni alati, namirnice pa čak ni pećnica. Njegova podloga su čajni kolutići uz dodatak maslaca i čokolade za kuhanje, a krema je klasični ganache s lagano slanom notom.
Iako je ovaj tart zbilja lako pripremiti on jako lijepo i dekorativno izgleda pa ćete ga moći poslužiti za svaku priliku ili jednostavno kad vam se jede nešto slatko. 

Čokoladni tart

Sastojci:

Za podlogu:

Za kremu:

Upute:

Za podlogu:
Čajne kolutiće, maslac i prstohvat soli stavite u sjeckalicu pa sve sameljite u fine mrvice.
Čokoladu za kuhanje otopite nad parom.
Otopljenu čokoladu dodajte mrvicama keksa i maslaca pa još jednom dobro izmiješajte kako bi se sve povezalo u kompaktnu smjesu.
Smjesu prebacite u kalup za tart, on može biti duguljasti ili okrugli, pa je žlicom utisnite i poravnajte kako bi ravnomjerno obložili dno i rubove kalupa.
Ovako pripremljenu podlogu odložite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne (cca. 1 sat).

Za kremu:
Dok se podloga hladi pripremite kremu za nadjev.
Sitno nasjeckajte čokoladu za kuhanje i stavite je u zdjelu.
Dodajte maslac i instant kavu.

Čokoladni tart

Vrhnje zagrijte nad laganom vatrom do točke vrenja, maknite ga s vatre i odmah njime prelijte nasjeckanu čokoladu. 

Ostavite sve ovako oko 5 minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu pa zatim sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu.
Ostavite kremu da se ohladi na sobnu temperaturu i malo stisne, a zatim je prelijte preko pripremljene podloge od keksa.
Tart stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se potpuno stisnuo i ohladio.
Prije posluživanja posipajte ga s malo krupne morske soli i ukrasite s naribanom čokoladom za kuhanje.

Čokoladni tart

Sve Andreine objave

Vezani članci: