Čokoladna salama s brusnicama i pistacijama

Pripremila: Tamara Ivančić

U moru blagdanskih kolača oduvijek postoje klasici. Ovo je definitvno jedan od njih. Znate kako nam se uvijek čini "joj mogla sam još jedan kolač napraviti, ali nemam vremena"? E za ovo imate vremena.

Iako izgleda zahtjevno i komplicirano, mogu ga napraviti i klinci. Tu im treba vaša pomoć samo kod topljenja čokolade. U nastavku je recept za čokoladnu salamu koja je definitivno zaslužila svoje mjesto na blagdanskom stolu. 

Sastojci:

  • 180 g keksa Petit Beurre 
  • 40 g nesoljenih pistacija
  • 40 g brusnica
  • 200 g Dorine za jelo i kuhanje
  • 2 velike žlice ruma ili nekog drugog alkohola po izboru
  • 1 jaje
  • 30 g šećera u prahu
  • 90 g maslaca

Upute:

Kekse izlomite na sitnije komade.U posudi iznad pare otopite čokoladu i maslac pa dodajte jaje i šećer u prahu. Sve kratko kuhajte na pari. Maknite sa plamena.

Sad u smjesu dodajte brusnice, rum, kekse i pistacije pa sve dobro izmješajte. Ostavite malo da se ohladi i stisne.

Smjesu istresite na papir za pečenje pa oblikujte kobasicu. Stisnite ju čvrsto papirom da se sve praznine popune pa stavite na hlađenje u hladnjak.

Prije posluživanja salamu pospite šećerom u prahu i vežite ukrasnim koncem. Dobar tek! 

Sve Tamarine objave

Vezani članci: