Kraš Grupa

Zahvaljujući kvalitetu, tradiciji i snažnim brendovima, Kraš je već dugi niz godina vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Evropi.

Svoju istoriju započinje u Zagrebu, na temeljima fabrike za proizvodnju čokolada Union osnovane 1911. godine. Kraš je danas savremeno organizovana kompanija koja se uspešno prilagođava izazovima tržišta. Matična proizvodnja smeštena je u Zagrebu i objedinjava proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda: kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda.

Osim fabrike u Zagrebu, Kraš je vlasnik još dve fabrike za proizvodnju keksa i vafla. Karolina nalazi se u Osijeku u Hrvatskoj, dok je Mira d.o.o.  Prijedor fabrika u Bosni i Hercegovini. Njihovim povezivanjem ostvaren je strateški cilj značajnog porasta udela keksa i vafla na tržištu regije, te su stvorene pretpostavke za snažniji plasman ovog asortimana na sva izvozna tržišta.

Celokupna proizvodnja organizovana je u skladu sa svetskim konditorskim standardima, pri čemu se primenjuju najstroži zahtevi za postizanje visokog kvaliteta. Preko polovine ukupne proizvodnje Kraša plasira se na domaće tržište dok se ostatak uspešno izvozi. Od svojih početaka do danas Kraš razvija tradiciju proizvodnje utemeljenu na vrhunskom kvalitetu proizvoda i bogatstvu asortimana. Zahvaljujući savremenim tehnološkim mogućnostima, u kombinaciji sa znanjem i dugogodišnjim iskustvom stručnjaka, Kraš je svoj položaj izgradio na proizvodnji visokokvalitetnih poslastica i negovanju originalnih brendova. Kraševi brendovi ne drže samo vodeću poziciju u svojim proizvodnim kategorijama, već se nalaze i među najjačim markama u kategoriji robe široke potrošnje.

Upravljanje trajnim i jedinstvenim vrednostima na način njihovog prilagođavanja modernom okruženju, područje je na kojem Kraš gradi svoju priču. Kraševi najjači brendovi vremenom su se menjali, prilagođavali i dobijali nova ruha, uz stalnu brigu o zadržavanju povezanosti s krajnjim potrošačem i njegovim potrebama.

KRAŠ OVISNA DRUŠTVA

MIRA d.o.o. članica KRAŠ grupe
Ulica kralja Aleksandra 3, 79 101 Prijedor
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 52 232-211
Fax: +387 52 232-888
www.mira.ba

KRAŠ COMMERCE DOO BEOGRAD
Palmira Toljatija 5,
11070 Novi Beograd, Srbija 
Telefon: +381 11 228-2732
Fax: +381 11 269-4083
Email: [email protected] 

Kraškomerc KRAŠ, dooel, Skopje
Dame Gruev 3, 1000 Skopje
Republika Makedonija